Protein Tozunun Zararları Nelerdir?

İnsanlar protein tozunu severler ve bu takviyenin yararlarını size sonuna kadar savunacaklardır. Nerden mi biliyorum? Çünkü ben de böyleydim. Birkaç yıl öncesine kadar her gün, muz, yaban mersini ve peynir altı suyu proteinleri içeren bir protein tozu karışımı tüketiyordum. O zamanlar gerçekten sağlıklı olduğumu düşünüyordum çünkü gösterişli kaslara, daha fazla enerjiye ve daha iyi bir atletik performansa sahiptim. Fakat protein tozunun zararları hakkında sonradan edindiğim bilgiler beni bu alışkanlığımdan vazgeçirdi.

Protein Tozu Kullanmak Zararlı Mıdır?

Protein tozları yüksek miktarda işlenmiş ve genelde proteinler denatüre olana kadar ısıtılmış ürünlerdir. Bu da vücudun proteinleri tanıyıp kullanmasını neredeyse imkansız hale getirir. Dahası, protein tozu kullanımı sonucu vücuttaki asidite ve toksisite düzeyleri yükselir ve istenmeyen birçok hastalığa kapı aralamış olursunuz.

Protein Tozunun Zararları Nelerdir? Yan etkileri var mıdır?

Protein Tozunun Yan Etkileri Nelerdir?

  • Aşırı Kalsiyum Kaybı:
  • Kalsiyum kemiklerinizin güçlü kalmasında çok önemli bir rol oynar ve ekstra protein tüketimi kemik sağlığınızı tehlikeye atabilir. 2013 yılında “Uluslararası Akademik Araştırma İlanları”nda yayınlanan bir araştırmada, araştırmacılar günde 47, 95 ve 142 gram dozlarda protein alımının kalsiyum seviyeleri üzerindeki etkisini incediler. Bu araştırmanın sonucunda, protein tüketimindeki her kademeli artışın, idrar ile kaybedilen kalsiyum miktarında belirgin bir artışa neden olduğu bulundu.

  • Sağlıksız Böbrek Fonksiyonları:
  • Böbreklerin görevi, atık ürünleri ve toksinleri vücuttan temizlemektir. Protein alımının artması böbreklerin iş yükünü de aynı oranda artırır. 2013 yılında “Uluslararası Akademik Araştırma İlanları”nda yayınlanan aynı araştırmada, araştırmacılar aynı zamanda fazla protein tüketiminin potansiyel tehlikelerini inceleyerek, uzun vadede böbrek fonksiyonlarının bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini buldular.

  • Ağır Metal Kirlenmesi:
  • Tüketici raporları, arsenik, kurşun, kadmiyum ve cıva olmak üzere dört ağır metal için 15 ayrı protein tozu ve içeceğini test ettiler. Test edilen örneklerin çoğunda az miktarda ağır metale rastlansa da, birkaç numunede günlük güvenli kabul edilen miktarı aşan miktarlara rastlandı.

  • Güvenli Doz:
  • Vücudunuzun düzgün bir şekilde işlevini sürdürebilmesi için proteine ihtiyacı vardır, fakat yararlı maddelerin de dozaşımı olabilir. Önerilen azami protein tüketim aralığında kalarak olumsuz etkilerden kaçınabilirsiniz.

    © Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.